Go healthy: Bananen havermout pannenkoekjes

09:39

Hallo foodio!

Ik ben serieus verslaafd aan havermout. En bananen.

Bron
Je kent het doorsnee receptje voor bananenpannenkoeken (dafaq, hoeveel n'nen kan een woord hebben): 1 banaan , 2 eieren. Maar dat vind ik echt niet lekker. 't Smaakt letterlijk naar bananen met ei, and that shiz ain't tasty. In my opinion.

Daarom heb ik het receptje een beetje aangepast. De pannenkoekjes zijn klote om te bakken, en je bent een shitload tijd kwijt, but they're worth it.


Ingrediënten voor 2 porties.
- 3 overrijpe bananen
- 3 à 4 dadels, hangt af hoe zoet je ze wil
- 40g havermout (ongeveer)
- 2 eieren
- 1 tl bakpoeder (hoeft niet echt)
- Kaneel, zoveel als je wilt!

Benodigdheden.
- Gezonde eetlust
- Een keukenmachine of blender1. Pel die bananen, klet ze in je potje samen met je eieren. Snij de dadels in iets kleinere stukken, dat blendt makkelijker. (I know, m'n bananen zijn er echt disgusting uit.)2. Blend dat mass.3. Voeg de bakpoeder, eieren, kaneel en havermout toe en blend opnieuw!4. Zorg dat je een goede dikte hebt, en start maar met bakken! Medium vuur, echt niet te warm!


5. Wanneer de randjes "droger" gebakken zijn, kan je proberen ze om te draaien. En dat is echt moeilijk. Dus niet boos zijn op jezelf als het niet direct lukt!
Ziehier, m'n fails.


6. Stack them bitches. Enjoy them pancakes. Ik vind ze het lekkerst als ze koud zijn! Je kan als topping rood fruit of Griekse yoghurt gebruiken. Of gewoon zo, zo eet ik ze als ontbijt.SMAKELIJK!!

Je kan altijd nog variaties maken! De laatste die ik bakte waren met cacao poeder, en de volgende keer rasp ik er misschien sinaasappelzeste bij.
Unlimited options!

Bron


Dikke zoen van je kapoen
Jolien xoxo


You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow