Make up Essentials

13:33

Hallo daar!

Als make-upenthousiast en visagiste zijnde, heb ik echt een shit load aan make-up. Ik kan serieus bijna shoppen in m'n stash, no shame.
Ik begon make-up te kopen en te gebruiken rond een jaar of 14 - 15, en dan maak je fouten. #rebel #puberty

Het eerste oogschaduwpalette dat ik ooit kocht was het acid palette van Sleek, oh laawd, them colours. Fluofel, beter kan je het niet beschrijven. Dat was ook hetgene waar ik dol op was. Jammer genoeg zijn die kleuren vreselijk moeilijk om te combineren met elkaar, ookal zijn ze nog zo mooi. 

Daarom dit artikel, stel je wil een friggin' glamazon worden, je weet echt niet waar te beginnen en je ziet door het bos de bomen niet meer? Grab my hand gurl.

Wil je beginnen met je stash uit te bouwen? Hier heb ik enkele tips en tricks, om met een paar makkelijker basics jezelf te pimpen.

What's elementary Watson??

Jk, maar deze zou ik de ideale starters noemen.
- Dagcreme
- Blush
- Goede (matte) rode lipcream / lipstick
- Wenkbrauwpoeder
- Zwart oogpotlood
- BB cream, of foundation :  aangepast aan jouw huistype en huidskleur
- Oogschaduw in cremevorm. In mactermen: een paintpot
- Concealer
- Mascara
- Oogschaduwborstel: een platte kwast en een blending kwast

Ik kan je de merken vertellen, maar die doen er nu echt nie toe. Neem wat voor jou werkt. Ik heb in m'n stash heel wat budget, maar ook wat duurdere/overpriced dingen zitten die ik beide met veel liefde gebruik.

En nu? Wat doe ik ermee?
Kletsen op jouw gezicht. WAT BEN IK TOCH EEN MOPPENTAPPER.

bron

Skincare
Start altijd, maar dan ook ALTIJD met een gereinigd gezicht. Just NO als het op slapen met make-up aankomt. Serieus. Als je kan zuipen kan je je make-up eraf halen.
Huidverzorging is de basis van je make-up, hoe beter je je gezicht verzorgd, hoe beter je make-up eruit ziet. Dus start de dag met veel water, en een goede dagcreme.

Fond de teint
Ik gebruik het zelf niet, maar go ahead, en breng fond de teint aan. NEE. GEEN BRUINE CREME. De kleur moet matchen (ik verkies je nek) met je huid. Werk in meerdere dunne laagjes als je dekkender effect wil, of neem een dekkendere(?wut?) foundation. Een zware dekking kan je niet verwachten van een BB creme. Schakel dan gewoon over naar een ander type van foundation. Als je dekkender gaat, krijg je automatisch een onnatuurlijker effect.

Wenkbrauwen
Oh ik kan je niet genoeg vertellen wat een verschil dit maakt. Beste voorbeeld, mijn gezicht... Just sayin.
Brows frame the face. Dat is nu eenmaal waar, Je hoeft er geen kunstwerk van te maken, gewoon een beetje poeder kan heel veel verschil maken. Just try it. Je ogen stralen meer, je botstructuur wordt gedefinieerder... Serieus.

bron

Zwart oogpotlood
Een multitasker, en nee niet op je onderste waterlijn. Nuja, natuurlijk kan dat. Maar persoonlijk vind ik het gewoon mooier als je het boven je wimpers doet, en een beetje vervagen, dat maakt je ogen groter. Je onderste binnenste waterlijn kan je look intenser maken, maar het maakt je ogen ook kleiner.

Blush
Met de foundation heb je net je hele gezicht geëgaliseerd. Door blush op je wangen toe te voegen krijg je gewoon weer terug wat leven in je huid.

Concealer
Last van wat donkere kringen onder de ogen, puistjes of pigment? Gebruiken!

Mascara
Spreekt voor zichzelf... Kan ook multitasken als vloeibare eyeliner!

Oogschaduw cremevorm
Veel makkelijker dan een poeder oogschaduw. Dit taupekleur is ideaal: hop op je ooglid en wat vervagen (=blenden). Feeling adventurious? Neem een kleur die je oogkleur accentueert! Bijv bruine ogen worden geaccentueerd met paars en groen. Blauwe ogen vind ik persoonlijk fantastisch met koper warme kleuren. Even googlen en je vind zeker meer info!
Je kan deze ook gebruiken als oogschaduwbasis. Als je hierop oogschaduw (poeder) toevoegt, komt deze beter tot z'n recht, en pakt hij ook veel beter.

Je vind ze in allerlei vormen. Essence had ze vroeger in tubetjes, maar ze zijn helaas uit de collectie. Huilen. Catrice heeft ze ook uit het assortiment gehaald. Fuck you Catrice, een dikke welgemeende FuckYou.Make-up penselen
Ik ben ze ook pas later beginnen gebruiken, maar wat een verschil! Liever kwaliteitsborstels en brolschmink dan omgekeerd. Investeer hier even in. It' ll be worth it.
Essence heeft een goede goedkope platte kwast. Een blendingkwast is al wat moeilijker te vinden. De meest gebruikte en aangeraden borstel is de 217 van mac. Deze kan je zowel gebruiken om te blenden als om gewoon oogschaduw aan te brengen.

Rode lipstick
Een klassieker. Glamorous in 1,2,3. Maar vergeet dan zeker die blush niet. Anders is je gezicht niet in balans!
WANNA GO THE EXTRA MILE?
Highlighter
Ik krijg er geen genoeg van, het heeft je dat extra glansje waardoor ik me als een prinses voel.

Matte poeder
Een must have voor mensen met een vette huid. Dun laagje, weg vette glans.

Oogschaduwpalette
Ik ben een fan van paletten. Om te beginnen zou ik naturelle kleuren aanraden. Later kan je nog felle kleuren aanschaffen en deze combineren met de natuurlijkere tinten.
Ik hoop dat jullie hiermee op weg help. M'n doel is om per segment nog een artikel schrijven er dieper op ingaat. En er komt een tutorial op komst met deze basics!

Don't be afraid to play! Want serieus... Wat is het ergste dat kan gebeuren?
Always remember: It's just make-up.

Bron

Dikke zoen van je kapoen
Jolien x

You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow