Pikante boontjes met rijst

13:42

Holy shizzle m'nizzle!

Ik heb deze week dit receptje al 3 keer gegeten. (Met een restje in de frigo, steven ik af naar 4 keer.) Het komt er op neer dat ik je de groentjes leer maken. Rijst koken kan iedereen, en het vleesje of niet-vleesje mag je kiezen. Ik koos een eitje, en de dag erna at ik het met Sjallie sticky tofu en gemarineerde kip.

Neen, ik maak geen perfecte bordjes zoals Sjallie. Ain't nobody got time fo dat.


SO GO COOK IT, TIGER!

So spicy, so fast, so indonesian, so healthy, so clean, so delicious.

Dit receptje is wel voor de mensen die het graag heet hebben, so mind that, crazy white people!

Bron

Ik ga proberen net als Sjallie een printable toe te voegen, maar ik ben ook wel lui. Decisions, decisions.


Ingrediëntjes
- Rijst , 3/4 cup (hier zilvervlies becuz fuck yeah health!)
- Diepvries boontjes, zoveel als je zelf wilt (of verse, maar die vind ik te veel werk vragen. #lazyass )
- 1 tl sambal
- Extra spicy: extra chilivlokjes, hoeveelheid naar durf
- Knoflookpoeder (1tl) of echte look (2 teenjtes)
- Dikke snuif zout
- 1 dikke ui 


1) Diepvriesboontjes in een microgolfveilige bak, klein beetje water aan toevoegen: 5 à 7 minuten in je microgolf. Ondertussen zorg je dat je rijst start met garen. Ik drop die in m'n slow as fuck rijstkoker.2) Girl, get that onion chopped. Je hebt toch niets anders te doen behalve dat, en meezingen met Feeling Myself van Nicki en Bey. Ik eet echt graag ui, en zoals de Verschaeve - Kasenda leuze over uien het voorschrijft: 1 anjoen de man.  We hebben nu eenmaal sterke darmen en kunnen daar tegen. + ajuin is ook een groente (?)
World Stop.

Carry on.


3) Klets je pan op het vuur. Uitjes aanstoven en ondertussen zal je een ping horen. OH WAT EEN TOEVAL? Je boontjes zijn gegaard. Als je uitjes glanzen, klets je de boontjes erbij. En daarna doe je je look(poeder) en chilivlokjes erbij.
 Stir it!4) Gooi uw sambal erbij. Enjoy the awesome fumes raising out of the pan.
6) Ondertussen zal je rijst klaar zijn, of wacht je nog even. Net voor de rijst klaar is, bak ik m'n eitje. Voor de vleeseters of tofuvreters doe je die iets vroeger.
Zo simpel was het. Serieus, dat is alles!
Enjoy that meal. Thank me later.

Et voilà
Le printable
Dikke zoen van je kapoen
xoxo Jolien

Bron

You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow