Twee katten in huis: expectation vs reality

13:37

Met de examens in zicht en ik die mijn vertrek richting kot klaarmaak realiseer ik me (voor de zoveelste keer wellis waar) dat Dumpling noch Noodles (mijn twee katers) mij gaan missen. Ik ben namelijk gewoon de portier en kok des huize (in hun ogen). Ik wou al wel een expectation vs reality doen over mijn single leven (en dan kon Jolien haar versie van een relatie posten) maar ik dacht ik hou deje emotionele boel voor na een zwaar examen!
Het ging een lijst worden tot 10 maar ik heb er 13 whut whut you lucky bastards :o (alle tenzij ge ne vaderschapstest hebt laten doen en ge 100% zeker bent ofcourse maar ik weet niet wat jullie doen in jullie vrije tijd he ;-) )


1) Ongewenste dieren vangen

Expectation
Reality

Deze is helemaal en alleen voor Dumpling, die vanochtend een vogel heeft binnen gejaagd! Deze vogel heeft vervolgens de schijterij gekregen en heeft heel de living vol gekakt (allesjans enkel op de vloer). Dumpling heeft de vogel in de keuken gelokt, en zat op het aanrecht hem aan te kijken tot men papa de vogel pakte en naar buiten bracht.
Vervolgens was er een wedstrijd 'wie is het snelst' tussen vogel en Dumpling.
Het verbaasde me niets dat de vogel met veel voorsprong heeft gewonnen! 

2) Als je 's nachts alleen thuis bent
Expectation
Reality

Ze blijven nooit bij mij als ik alleen thuis ben :-'(

3) En die ene keer dat ze dan toch bij jou in bed slapen
Expectation
Reality

Dumpling of Noodles slapen algemeen niet met mij, ze hebben dat geduld daar niet voor (of mijn band is kleiner dan mijn band met Whiskey) Whiskey (mijn oude kat, die een aantal jaren terug verdwenen is, de kat die half mijn verblijf in Shanghai heeft meegemaakt, de kat die business klas heeft gevlogen hoeveel katten kunnen zoiets zeggen? Hoeveel mensen eigenlijk!) sliep wel bij mij, en af en toe in mijn ouders hun bed. Hij kwam op het kopkussen naast me liggen (daarom dat ik zelfs nu niet op dat kussen slaap, nooit niet! Ik hou dat altijd vrij).
Still love you boo, still miss you as well :-'( 

de keer dat hij eens mee onder mijn dekens was gekropen
Zelfs toen we terug in België waren
4) Wanneer je kat toch affectie wil
Expectation
Reality

Wat Noodles ook graag doet, het enige verschil; ik heb een laptop. En het is niet dat hij meteen gaat liggen... Hij draait een keer of twee, drukt een aantal toetsencombinaties in en dan doet men laptop raar, dan gaat hij liggen met een duidelijke voorkeur op mijn handen. Kijkt eens heel lief en ja I can't stay mad at that cute face <3

5) Yoga doen met je kat in huis
Expectation
Reality

In mijn reality besloot Dumpling om zijn nagels in mijn mat te zetten... 
Soms draait hij ook wel rond mij als ik bezig ben, aandacht vragen etc. 
(er zijn eigenlijk nog meer goede gifs voor deze reality)


6) Bij jou aan tafel komen zitten terwijl je eet
Expectation
Reality

Ik denk dat ik deze een beetje moet uitleggen, want normaal zitten katten niet mee aan tafel. Bij ons normaal ook niet hoor, maar blijkbaar besloten Dumpling en Noodles mij thuis te vervangen als kind... telkens als mijn ouders zaten te eten aan de keukentafel kwamen ze op de vrije stoelen gesprongen (wij hebben 4 stoelen dus als ik er niet ben zitten ze alle twee op hun eigen stoel, als ik er wel ben dan wordt het ingewikkeld). Allemaal goed en wel als ze blijven zitten maar dat doen ze dus nooit! Soms zit ik te eten en komen ze verder op mijn schoot gekropen, nog altijd niet zo'n groot probleem voor mij (mijn mama had vrijdag wok gemaakt en ze was zo lief om kattenharen er bij in te steken, you shouldn't have! Ben ik nu echt de enige die andere kleren aandoet als ik kook? Of een schort? Want Dumpling is echt een kat die veeeeeel haar heeft en dat haar wil je niet in je eten!) Maar Dumpling is een pluizige kat, en een pluizige kat heeft een pluizige staart, een staart die af en toe bijna in je eten ligt voornamelijk die keer dat ik een curry had gemaakt toen schol het niet veel!.... en als hij dan toch besluit weg te gaan ja dan is het aars richting food en ik wil niet bepaald Toxoplasmose oplopen! 

7) Hun eigen eten opeten
Expectation
Reality

Weeral een beker maar dat is omdat ik niet kan vinden wat in mijn hoofd zit! En aangezien ik niet thuis ben kan ik Dumpling niet filmen om het aan jullie te tonen... want Dumpling kan niet eten! Alle hij kan wel eten anders zou hij niet meer leven; maar hij kan niet eten als een normale kat. Zijn brokjes zijn in een dieper kommetje dus dat lukt nogal maar hun natte voeding doen we op ondertasjes en elke keer als Dumpling gaat eten ligt de helft naast het bordje op de handdoek die eronder ligt. Good guy Noodles probeert het soms te verbergen door de stukjes op te eten die er naast vallen alvorens gewoon de stukjes uit het bordje te eten. Maar we weten het wel hoor! Dumpling zijn naam zou eigenlijk Dumbling moeten zijn, alle hij heeft enkel problemen met te eten want eigenlijk is hij heel slim voor een kat (het is Noodles die niet zo slim is).

8) Brotherly love
Expectation
Reality

Iets wat maar af en toe gebeurd! De kans is groter dat ze elkaar beginnen te irriteren en dat ze boos worden op elkaar! Als kitten was er nog dikke liefde tussen hun, en nu soms ook maar ik zal een aantal voorbeelden geven van wanneer dit niet zo is:
- Wij hebben een mand met daarin 2 kussens waarin ze altijd sliepen toen ze klein waren. Dumpling besloot echter om op een stoel achter de mand te gaan liggen (een vrij fancy rode stoel waar men mama een deken heeft overgelegd omdat we Dumpling er toch niet konden afhouden). Deze orde is al vrij lang zo gebleven, Noodles sliep in zijn mand en Dumpling op zijn stoel! Nu is Dumpling echter de deugniet aan het uithangen want tegenwoordig neemt hij Noodles zijn mand meer en meer in. Soms is dit geen probleem en legt Noodles zich ergens anders maar ja soms zijn er wel eens uitbarstingen... 
Maar dat is allemaal materialistic want nu komt het verhaaltje over wanneer ze alle twee mijn liefde wilden:
- Noodles lag in de stoel (want Dumpling had weer eens zijn mand gestolen) en ik zette me bij Noodles voor wat quality time. Dumpling wou er echter ook bij en kwam gewandeld naar men schoot dus ik pakte hem op en dacht EINDELIJK zo lang gewacht om nog eens met die twee op hetzelfde moment te kunnen knuffelen! Ja het was niet voor lang, Dumpling ging weg en legde zich achter de stoel, Noodles volgde en begon Dumpling te treiteren. Van het ene kwam het ander en ik heb ze uit elkaar gezet! Brotherly love... tis toch wel ver zoek bij die twee (en het zijn broers)

9) Geld uitgeven voor hun comfort 
Expectation
Reality


Schaapwollen matje, wasbaar in het wasmachine, super zacht ik zou er zelf op slapen! En toch vertikken ze het om daarop te liggen! Oké het was in de promotie maar tis niet dat ze dat rieken, was nog altijd 30 euro als ik het me goed herinner en ze zijn er gene ene keer gaan inliggen, ze verkiezen de grond boven de mat. Logic? I think not!

10) Geld uitgeven aan nieuw speelgoed
Expectation
Reality
I did not see that coming
maar de reactie van die kat is echt zoals die van de mijn
Link
Toen ze klein waren speelden ze wel met alles! Nu spelen ze af en toe eens met een speeltje (uit hun berg speelgoed). 
Voor hun eerste verjaardag heb ik wel een top cadeau gekocht! Ik dacht ik koop eens catnip gevuld speelgoed en ze houden van deje egel! Da speelgoed zie af! 

11)Een selfie nemen
Expectation
Reality
12) Een costuumpje aandoen
Expectation
Reality

Eerlijk gezegd, Dumpling hield van dat spiderman pakje want hij ging er buiten mee rond paraderen! Noodles was niet zo'n fan en was wel zoals de reality... maar Dumpling was gewoon spidercat!
Nu zit ik met een dilemma
zou ik nog pakjes kopen als ik in china ben of niet?
Vorige keer is dat namelijk niet goed afgelopen :(
Eigenlijk waren spiderman en superman (te groot voor men katten) voor Whiskey
maar we kwamen thuis en Whiskey was er niet meer :( 
13) Liefde geven 
Expectation
Reality


En met die harde waarheid ga ik eindigen, because let's face it wij gaan ons katten (al ons dieren) altijd liever zien dan zij ons. Doet dat er toe? No way rosé!
Het was Jolien die als eerste zei bij dit liedje te horen 'dat liedje gaat over mij en Minion (haar kat)'
en het is toepasbaar op elke owner/pet relatie!
Link
Liefie zit daar ergens tussen want debiele kleine ik suckte in namen toen
Once a cat lover always a cat lover
(scratch cat door animal want ik zie elk beest graag!)
ik kan eigenlijk nog veel meer oude katten foto's posten (want ik heb serieus veel katten gehad)
maar ze liggen allemaal thuis
en het is blok dus ik zit op kot
helaas pindakaas
Whiskey zal altijd een speciaal plekje in mijn hart hebben
I love you boo <3
forever and always 
Mijn lieve Toast
de mama van mijn huidige katten
speciaal laten steriliseren daarna want ik wou niet dat ze dat nog eens moest doormaken
maar ze woonde bij mijn oma, en mijn oma woont aan een drukke straat
en ze is niet meer naar huis gekomen een aantal maand na haar sterilisatie :'(
Toen waren ze nog klein en schattig
nu zijn het grote deugnieten! 
Kun jij je dit relativeren aan jou relatie met je huisdier of is dit echt enkel voor mijn katten toepasselijk? I think not! Sommige dingen zijn misschien speciaal voor Dumpling gemaakt maar ik ben er zeker van dat je enkele puntjes ook wel eens hebt meegemaakt ;-) 

Don't you dare lie to me


Peace out bitches and remember to always love your pets unconditionally 

You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow