Blokpauze: Binge watching!

13:40

Ken je het volgende scenario:

Het is blok en je weet dat je al die vrije tijd nuttig moet besteden aan het studeren, en hoe hard je ook probeert voor je het weet heb je een serie opstaan en moet je je forceren om niet op 'next episode' te klikken. Drama als je een serie uit hebt voor de blok gedaan is! Drama als je zo ver bent met die nieuwe serie dat je zoals alle rest moet wachten op ee nieuwe aflevering! Tijdens het semester geen probleem ik kan een week wachten maar tijdens de blok oh no way i'm doing that! Dus je zoekt een nieuwe serie, maar hoe weet je nu of die serie goed is? 

Ja hoe weet je dat nu?
Je weet dat dankzij mij <3

Hier volgt een korte beschrijving van 10 series die ik in mijn leven al heb gezien. Een must watch or just skip this one unless you really like the plot voeg ik ook toe. Ik begeleid jullie door de wereld van binge watching. En aangezien ik niet wil dat jullie zelf achter een trailer/promo moeten zoeken om vervolgens spoilers te zien zal ik de trailer er voor jullie bij zetten want ik ben toch zo lief <3

I am your guide please enjoy the ride! 1) Game of Thrones


Ik weet het ik ben erg laat begonnen met GoT, shame on me, maar het is het waard want nu kan ik gewoon alles in één trek doorkijken (wel met snack breaks enzo). Ik zit wel al aan seizoen 5 dus ik mag bijna wachten zoals alle rest :-(

Waarom zou jij nu GoT kijken in de blok want een aflevering duurt toch wel een uur... niet waar ze duurt 50 minuten en de aftiteling is ook vrij lang dus het is niet eens een volledige 50 minuten :-)

Nee hoor GoT is het echt de moeite, de serie is veel beter dan ik oorspronkelijk dacht dat ze ging zijn. Het is niet enkel draken, politics en tetten, er komen verschillende aspecten aan bod. Ja hoor niet enkel prostitutie, bastards en incest maar tevens modern day issues zoals hoe moeilijk het is om te leven als een 'outcast'. En wat voor sterke vrouwen die aanbod komen en ik bedoel sterk op elk vlak! Voor zij die wel genieten van een beetje bloed op hun scherm komen er genoeg momenten aan bod waarvan ik dacht 'OH FUCK DA IS WALGELIJK' dusja dat krijg je ook yay!

Ik vrees dat ik deze serie echt niet zijn waarde kan aandoen die het verdiend. Ik geef toe om in de blok te beginnen ga je misschien veel tijd spenderen aan het gewoon kijken van de serie (ik was er iets voor begonnen dus ik had al wel een seizoen of 2 gezien, als ik bingewatch ga ik namelijk vrij hard) maar het is echt de moeite. Indien niet nu na de examens want ja wat zou je anders doen ;-)

Where I got dis

Verdict: MUST WATCH but maybe not right now

2) The Mindy Project


Op tumblr had ik van Mindy Kaling al wel wat gezien. En ook op andere sites zoals buzzfeed etc. maar ik had nooit overwogen om naar The Mindy Project te kijken tot het plots in mijn hoofd schoot.
Het heeft de perfecte duur om even tussen het studeren te relaxeren; 20 minuten.
Ik zit nog wel maar aan seizoen 1 dus ik weet niet of het zo grappig blijft als het nu is maar ik ben echt wel fan! Morgan is men favoriete personage en ik hou van Mindy! Ik heb zo'n gevoel dat zowel ik als Jolien echt goede vriendinnen met haar kunnen zijn. Basically she could be one of us!

Door deze gif ben ik net te weten gekomen dat de show gecancelled is
maar er zijn 3 seizoenen dus dat is toch iets <3
Where I got dis
Dus als je ons leuk vindt dan ga je The Mindy Project hoogstwaarschijnlijk ook leuk vinden!

Dit heb ik nog niet in de serie gezien
MAAR FUCK WIJ LIJKEN ZO HARD OP ELKAAR
Where I got dis

Verdict: Binge watch till the very end! 

3) Masterchef Australia


Ik geef toe deze is enkel leuk als je echt into food bent, en niet alleen om te eten maar dat je ook een passie hebt om te koken en om zotte dingen te maken. Alle ik weet niet echt of je dit leuk gaat vinden als je die passie niet hebt, mijn papa kijkt ook graag mee als ik thuis ben maar mijn papa kookt ook echt graag...
Als je zoals mij echt graag kookt is Masterchef Australia echt je programma! Als je graag Gordon Ramsay ziet die mensen uitscheld ga dan naar Masterchef USA die zijn ook bezig maar ik verkies Australia omdat zelfs Matt Preston, een food critic, mij iets heeft bijgeleerd! (als je wil weten wat moet je maar beginnen kijken, just kidding blijkbaar gaan bosbessen kei goed met koriander zaad en fuck it dem heeft gelijk! Da is echt lekker samen)

Masterchef Australia duurt wel lang (ook 50 minuten soms een uur of langer) maar ik laat het soms gewoon verder lopen terwijl ik ook door mijn cursus ga en af en toe opkijk wanneer een kandidaat die ik leuk vindt bezig is of er drama plaatsvindt.

Kijk wel niet naar de oude seizoenen, dat is echt veel werk want er zijn super veel afleveringen. Kijk naar dit nieuwe seizoen want nu zie je ook dingen die momenteel modern zijn. Don't get me wrong het eerste seizoen is nog altijd geweldig en als dat op vitaya is kijk ik er nog altijd naar MAAR eten varieert altijd en er zijn momenteel zoveel technieken bijgekomen die men toen nog niet had.

Mijn verdict: als je graag kookt is dit je programma

4) Pretty Little Liars

OH YEAH IK EN JOLIEN KIJKEN ALLE TWEE NAAR PLL!
KIJK JE ER OOK NAAR? LET'S DISCUSS A THEORIES TOGETHER <3

maar voor al diegene die nog niet (of gestopt zijn met) naar pll kijken het is echt wel de moeite. Nu zitten we aan seizoen 6 en de eerste aflevering is vorige dinsdag geaired en ik zeg het die aflevering was fantastisch! Ik was pll een beetje beu, het duurde te lang en ja ik was het beu maar ik ben verder blijven kijken en wat ben ik blij!
Hou je van roddels, drama, geheimen? Ja dan is pll echt iets voor jou!
Heb je het liever een beetje spooky? Dan moet je misschien naar de spin off kijken: Ravenswood (deze show is wel gecanceld het is maar dat je het weet)
Pretty Little Liars is niet je typische high school drama serie, er zijn namelijk niet zoveel scenes die zich afspelen in de school; ja het gaat wel over tiener meisjes die veel te veel geld hebben want hun garderobe kan ik niet betalen! En dan spreken we enkel over de tshirts dat ze hebben want Emily had eens een topje aan van over de 100 dollar (ja ik volgde een account op tumblr die de prijzen van hun outfits gaf en waar je ze kon kopen, ik en Jolien (ze had een tweedehands topje overgekocht en ik heb hetzelfde topje maar in het wit) hebben enkel een topje van Hanna (dat van Jolien is de kleur waarin Hanna het ook heeft)).

Mijn verdict: Indien je graag van zulke series houdt waarover er superveel theorieën bestaan is dit jou serie! MAAR je moet deze niet beginnen kijken in de blok, dat is gewoon niet mogelijk. Wil je je opsluiten voor een week en niet naar buiten komen is dit wel een optie! 

5) Firefly


Firefly bestaat al enorm lang maar ik denk dat er heel veel mensen zijn die deze prachtserie nog nooit hebben gezien! Hoe komt dat? De serie was vroegtijdig gecancelled :-(
MAAR ze hebben wel een film gemaakt 'Serenity'.
Ik heb Firefly ook pas gezien nadat de show al even gecancelled was (Castle was pas begonnen denk ik, en als je naar Castle kijkt weet je dat Nathan Fillion ook de hoofdrolspeler is in Firefly) Ik heb heb gewoon alle aflevering gezien (ik dacht dat het de film was omdat de aflevering echt lang duurt maar het is gewoon een lange aflevering) en daarna de film.

Voor wie is deze serie weggelegd? Voor sci-fi fans (duh), maar het is ook grappig. Om toch te kunnen vloeken on screen moesten de acteurs vloeken int chinees wat eigenlijk heel cool is! Als je denkt ik hou niet van al dat spacy gedoe, wel het zijn eigenlijk cowboys in space en je krijgt echt van alle twee veel te zien! (wil je koeien zien vervoerd worden in een spaceship, this is your show!)
En voor iedereen die graag castle zen kont een keertje ziet, je kunt in Firefly Nathan Fillion in zijn birthday suit aanschouwen (wel enkel de achterkant het is nog altijd tv)

Mijn verdict: perfect voor na een zwaar examen! Het is maar 1 seizoen en 1 film dus dat gaat vlotjes. Je gaat wel willen verder kijken dus doe het als je wat tijd hebt tot je volgende examen! 

Voor iedereen die echt into firefly is, je moet dan echt de backstory checken want ik heb zo vanalles gelezen over Inara en Book (spijtig dat ze geen tijd hadden om die verder te verfilmen want dayum) en dat is echt zo geweldig!

6) Bob's Burgers


Je hebt veel cartoons tegenwoordig dus waarom zou je Bob's Burgers bingewatchen?
1) Het is grappig
2) De burger puns maken het nog beter
3) Louise is de max
Where I got dis
4) Soms is er een musical aspect
5) Het is geweldig hoe Bob eigenlijk de meest down to earth is van de Belcher familie (maar als hij craycray wordt is het awesomeee)

Ik kan blijven doorgaan maar het is gewoon echt de moeite. En indien je bob's burgers al hebt gezien en toch een andere cartoon wilt dan heb je ook nog 'Rick and Morty' of 'Bojack Horseman'.

Mijn verdict: cartoons zijn gemaakt om te bingewatchen in de blok!

7) Fresh off the boat

Net zoals veel series ben ik deze beginnen kijken door een gif reeks op tumblr! Het leek me grappig en de serie is ook echt grappig! Ik kan eigenlijk echt niet uitleggen waarom het zo grappig is ik kan enkel zeggen kijk ernaar en je begrijpt me. Enkel al Constance Wu (ze speelt de moeder) haar opmerkingen zijn geweldig, alle ook hoe ze dat overbrengt enzo.

Het is trouwens de perfecte lengte om te kijken bij je lunch of avondmaal!

Mijn verdict: perfect voor bij je eten

8) The League 


Hier dacht ik net aan door de gemeenschappelijke acteurs (zowel in fresh off the boat en the mindy project). Ik ben eerlijk begonnen aan the league toen ik voor ons chlamydinee party een cover foto koos die uit de serie kwam, dan heb ik een aflevering gezien en deze was nog wel grappig en ben ik blijven kijken. Turns out dat het echt de moeite is!

Ben je fan van show me your genitals? Jon Lajoie doet ook mee in the league!

Nog een extra'tje, ze hebben niet echt een script dus wat er allemaal gebeurd is meestal inspiratie op dat moment, improvisatie enzo. Wat echt wel indrukwekkend is want ik heb me echt al strijk gelachen met the league!

Voor mensen die niet zo into sports zijn (ik behoor tot jullie) zoveel komt er eigenlijk niet in voor alle ik denk als je into football enzo bent dat je bepaalde scenes meer apprecieert maar alle het blijft grappig.

Mijn verdict: blokpauze dient om te lachen en hiermee ga je zeker lachen.

9) Sherlock


Ja Sherlock duurt lang, ik geef toe voor een lunch pauze is dit niet weggelegd. Een Sherlock aflevering is eerder om na een zware blokdag even te ontspannen, of indien je restraint hebt de helft te zien en op pauze te drukken (ik heb dit niet).

Ondertussen weet heel de wereld wel wie Benedict Cumberbatch is, maar voor zijn rol in Star Trek en zijn stem in The Penguins Of Madagascar (fun fact pas als alles af was besefte hij dat hij penguins nogal raar uitsprak en eigenlijk is het beter zo, geweldig!) was deze geweldige acteur Sherlock Holmes. En wat een Sherlock dat hij is! Ja de serie loopt nog steeds door en als je nu begint te kijken kun je mee aftellen tot Januari 2016 wanneer het volgend seizoen gaat uitkomen!

Waarom Sherlock kijken terwijl de BBC veel top series heeft? Ja dat is waar de BBC (en algemeen Britse series) bevat meerdere parels maar Sherlock springt er toch uit (get it). Jolien is ook fan van Sherlock dus je weet al dat als we met zen twee zijn dat het echt wel goed moet zijn ;-)

Mijn verdict: als je Sherlock nog nooit hebt gezien is het nu de moment (of tijdens de herexamens)

10. Friends

Ik weet het iedereen heeft friends al gezien, en als je bent zoals mij heb je alles al gezien. Meerdere malen ...
Maar friends is praktisch familie niet? (en met familie bedoel ik niet de serie maar echt familie) Ik persoonlijk ben friends beginnen kijken toen ik nog vrij jong was en ik ben blijven kijken en opgegroeid met friends.
Ook al weet ik wat er in een aflevering gaat gebeuren ik lach nog steeds!
Het is gewoon comfort als je een friends aflevering opzet het is zoals thuiskomen nadat je iemand lang niet hebt gezien. En in de blok hebben we soms wat comfort nodig en daarom vindt ik het leuk om friends te binge-watchen.

Mijn verdict: When it hasn't been your day, your week, your month or even your year they'll be there for you <3

ps: ik ben toch niet de enige die ALTIJD meeklapt?

Dat waren dan enkele suggesties van mij, hopelijk heb je er iets aan. Ik heb echter ook nog series die op mijn persoonlijke watch list staan. Dus hier volgen nog drie series die ik wil zien!

1) Breaking Bad

Oh nu ik die trailer heb gezien wil ik die serie echt zien! Ik wil die al lang zien maar het is er gewoon nog niet van gekomen (ook ben ik bang dat ik dan zelf Meth wil maken)

2) Parks and recreation

Gewoon omdat Amy Poehler zo fantastisch is! 

3) The Missing


Deze serie wil ik vooral zien omdat een vriendin deze heeft aangeraden, en nu ik de trailer zie snap ik waarom! We hebben wel dezelfde smaak in series, we waren alle twee verzot op Broadchurch (een andere BBC serie waarin de dood van een jongen wordt opgelost) en dit is zowat hetzelfde thema maar dan anders. Van zodra ik tijd heb ga ik hiernaar kijken!

Dit waren echter niet de enige series hoor! Ik wil heus nog een lijst geven van welke series de moeite zijn om te kijken maar dan wordt dit veel te lang en dat is ook niet de bedoeling... trouwens in augustus kan ik nog eens een post maken ;-) 
oke heel kort waar ik kan opkomen zonder iets op te zoeken: 30 rock, skins, brooklyn nine-nine, avatar the legend of Aang, avatar the legend of Korra, the inbetweeners, misfits, the office, supernatural, finding carter, faking it, awkward, catfish, geordie shore, the valleys, orange is the new black, hannibal, gotham, how to get away with murder, the walking dead, doctor who, marvel's agents of shield, workaholics en hiermee sluit ik af want ik moet eigenlijk ook wel verder werken...

Peace out bitches and remember to eat while you binge-watch 

You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow