Masterchef Australia 2015 finale: Review

13:48

Ja hoor het was afgelopen week finals week! Dit betekent dat er een winnaar is voor Masterchef Australia 2015 (duuuuh). Aangezien niet iedereen heeft gekeken (maar ik toch wel wil dat als ik over iemand of iets bezig ben masterchef gerelateerd dat je een beetje kunt meeleven met mijn emoties) maak ik een review!

Eerst begonnen we met een top 5: Reynold, Jessica, Georgia, Billie en Sara


Sara was de eerste die eruit lag maar dit vond ik nu niet erg (blijkbaar was ze vroeger ook een bully lees het artikel dat zogezegd over haar gaat hier)

Na de press club challenge (George zijn restaurant wat de 4 overigen moesten overpakken en ze moesten elks 1 gerecht maken) kwam er alweer een eliminatie! Georgia was safe want haar gerecht was het beste van de dag (maar om eerlijk te zijn had ze niet zoveel werk met haar gerecht, Reynold moest al die vissen ontschubben, uitkuisen, fileren en vervolgens alle graten eruit halen dat is pas veel werk! Hierna had Jessica het meeste werk met haar lam maar ze had first pick dus eigenlijk mag ze ni zagen serieus zo staan blijten dat wist je toch!!!)

In deze eliminatie is mijn favoriet weg moeten gaan! Reynold verlaat masterchef australia.

Dat traantje da raakt me toch diep :'-( 

Reynold was zo belovend maar zijn skills zijn desserten en het was een savory challenge, wat spijtig is want in savory is hij ook heel goed maar hij heeft een domme fout gemaakt met zijn vis anders zat hij er echt nog in! Soms moet je echt een recept volgen.

Nu is er nog een top 3: Billie, Georgia en Jessica

En nu root ik voor Georgia want ze kookt echt met hart en nieren en in de press club challenge wou ze echt gewoon haar gerecht goed maken voor George en niet zodat ze naar de semi finals kon gaan! Ze wou gewoon George niet teleurstellen en dat is echt wel mooi van haar.
Ook heeft ze in afgelopen afleveringen al heel veel zotte dingen gedaan op een korte tijd zoals haar team uit de shit halen enzo; ze heeft ook een oog voor plating (Reynold is daar ook wel pro in) en ze is sympathiek en dat is toch iets dat in zo'n wedstrijd ook belangrijk is!


OMG dit is het deel waar ik van hou! Ze hebben de tijd gehad om een menu te maken (main en dessert). 
Arme Georgia zat ver achter op Jessica en Billie, je krijgt er echt medelijden mee maar als je haar gerecht ziet snap je wel waarom ze niet op tijd klaar geraakte! Echt een zot ingewikkeld gerecht en super mooi! 11 componenten dacht ik; dat is zoiets waar je normaal met 4 man aan zit als je dat maakt voor zoveel mensen! 

Even overlopen wat iedereen heeft gemaakt (kort want enkel de finale ga ik in detail bespreken)

Billie
Main: Roast lamb with mint peas 
Dessert: Dill and rhubarb spider 

Jessica
Main: Pork belly with smoked yoghurt shiso and poached quince 
Dessert: Popcorn and grapefruit 

Georgia
Main: Cured ocean trout with flavours of cucumber and apple 
Dessert: Mango sorbet with vanilla yoghurt parfait

Om niet te hard in detail te gaan: Billie en Georgia gaan naar de finale!


Door het zoeken van deze foto weet ik al wie wint :'-( major spoiler! Kwam ik toch toevallig op Reynold zijn pagina en zag ik congratulations to ... (hey ik ga jullie nog geen spoiler geven hoor) maar nu kan ik wel super kritisch zijn enal in mijn review! Trouwens het leukste van deze finale moet toch echt wel gezien worden want er komt een HESTON BLUMENTHAL PRESSURE TEST! En Heston is serieus mijn idool in the food industrie die man is gewoon brilliant daarom volg ik hem ook op instagram. 

En wat kom je nog allemaal tegen op de site van tenplay?


Als ik kon dan stuurde ik direct een applicatie maar je moet daarvoor in Australië wonen en een pas hebben (of toch er een aantal jaren wonen want in de preselecties waren er zo mensen bezig over hoe ze nu pas hun permit hadden dat ze echt in Australië woonden en dat ze nu dus pas konden meedoen). Masterchef Australië is echt de enige masterchef waar ik mee zou willen meedoen; Matt, Gary en George zijn super lief maar ook terecht en geven kritiek waar het nodig is en volgens mij zijn die ook gewoon mentors voor iedereen en George is super fiddly met zijn eten maar hem is toch echt wel the king of plating! En Matt is geen kok maar een food critic en toch maakt hij tijdens de masterclasses altijd dingen klaar die zo simpel maar zo lekker zijn en dat is toch ook echt wel belangrijk! 

Je hebt natuurlijk ook nog vele andere masterchef's! Zo zijn de UK en USA ook vrij bekend maar elke keer als ik naar USA kijk is het altijd zo precies opgezet spel der moet een vete zijn en het moet allemaal super entertaining zijn, dat en de kans dat Gordon Ramsay je begint uit te schelden zijn dingen die ik liever niet wil meemaken! 
UK is dan zo somber en daar is dan net iets te weinig entertainment naar men goesting! 

Het voordeel van Australia is ook dat het echt een mecha is van verschillende cuisines aangezien over de jaren zoveel mensen naar Australia zijn gemigreerd en die nemen natuurlijk hun eetgewoontes mee! Ik wil super graag naar Australië op vakantie gaan en rondtrekken om alles te zien maar ik wil evengoed in alle restaurants die over heel Australië liggen gaan eten want dat is toch echt een ervaring! (Voor zo'n reis zou ik terug vlees eten, maar ik heb ook altijd gezegd als iemand mij mee neemt naar The Fat Duck in Bray dan eet ik meteen terug vlees en vis! Ookal was ik nooit een vis fanaat en vlees ook niet echt maar voor Heston eet ik alles dusja nu moet iemand mij nog op een date meenemen naar Bray ;-) oooh ik kan toch nooit on topic blijven!) 

Ik weet niet of sommige nog weten dat er ooit ook een masterchef in België is geweest? Niet lang hoor er was enkel ene voor BV's en een junior en ik kon natuurlijk in geen enkele van die twee meedoen! Oké je had zo Beste hobbykok van vlaanderen maar who the fuck wilt nu de beste hobbykok zijn als je de titel Masterchef kunt krijgen???? En je hebt nog wel dingen die kook gerelateerd zijn maar ik heb nog nooit gedacht 'daar doe ik nu met mee'.

Ik zou eigenlijk gewoon eens willen dat Gary, George en Matt mijn eten proeven en weten of ik zou mogen doorgaan (en ook of ik een tweede keer moet komen of dat het van de eerste keer al boem patat geweldig is) ik zou echt niet weten wat te maken maar dat plan je dan hé! Waarschijnlijk een dessert aangezien iedereen mijn desserten altijd super vindt maar ik bak eigenlijk niet zo graag (dat is zo precies) ik kan ook altijd iets asian inspired doen want ik hou wel van de aziatische smaken en dat is zowat mijn comfort food waar ik altijd naar terug ga! Ik heb al wel een recepten boekje, en recepten files en eigenlijk super veel dingen die ik maak maar nooit opschreef omdat ik dacht ja wanneer maak ik het nog eens? Ik heb ook veel dingen die ik wil proberen maar die ofwel mislukten en anders vond ik het juiste materiaal of de ingredïenten niet; ik moet nog altijd Heston zijn chocolade taart met popping candy maken want ik heb in de flying tiger popping candy (zonder kauwgom erin!) gevonden maar heb de kans nog niet gehad! 

Na die lange (als je niet van eten houdt een erg saaie) tekst wacht ik nu op de finale die hopelijk spoedig online komt te staan! Let's start watching! 
En erover schrijven! 

Mijn eerste reactie was alweer 'Billie waarom doe je je haar niet bij elkaar?' alle het is wel in een staart enzo maar die haar haar hangt echt continu in haar eten en voor mij is dat echt zo'n #ican't 

Nu komen drie opdrachten en ze krijgen op elke opdracht punten van de jury, de persoon met de hoogste score wint! Ik kan nu al zeggen dat het een verschil is van 2 punten (want ja ik had de foto perongeluk al gezien he)

Mystery box
Super fancy hoe alle ingrediënten worden binnen gedragen door de makers! Echt wel een zotte mysterie box wat ze allemaal krijgen:
- aardbeien 
- geitenkaas 
- peer cider 
- honing 
- vanilla bean
- pineapple sage 

en nog veel meer maar zowel Billie als Georgia gaan voor een dessert en gebruiken deze ingrediënten uit alle die ze hebben gekregen (want ja er was ook vlees enzo maar ze maken alle twee een dessert) en super van Georgia dat ze pasta in haar dessert verwerkt want da is zo anders en speciaal! George zegt wel net dat hij van alle zoete pasta dat hem al heeft gegeten hij 99% niet lekker vond dus das wel een groot risico! Billie maakt een strawberry parfait, die maakt echt wel veel parfait! 

Een rare uitspraak van Billie "euhm I've never made this dish before so I don't quite know how to plate it up" normaal heb je die gerechten toch nog nooit gemaakt! Dat kan toch niet dat al haar vorige gerechten niet op het moment in haar hoofd werden gemaakt? Want Billie haar plating is altijd zo mooi en ze doet dat zo natuurlijk en nu klinkt het alsof ze daar dan toch niet zo geweldig natuurlijk in is? Anyway nu komt wat ze hebben gemaakt

Billie:

Strawberries with parfait grapeseed oil cake, caramel and goats cheese

Het is echt niet zo mooi zoals Billie normaal plate! En de jury is er ook niet zo zot van; er zijn dingen waar ze wel van houden maar ook dingen die niet zo goed zijn! Ze heeft misschien ook wel te veel gemaakt want je ziet dat ook op dat bord, er ligt zoveel op, te veel!

Score
Gary: 7/10
George: 7/10
Matt: 7/10

Georgia:

Vanilla and goat's cheese ravioli with a strawberry broth

Ze goot die broth er daar pas over! Beetje theater, haar bord is ook gewoon mooier dan dat van Billie zo ordelijk! Ik kon daar ook makkelijk een screenshot van nemen terwijl gans Billie haar bord enkel in beeld kwam toen Gary zijn lepel er in zette.
En Georgia is echt wel geweldig, das inventief en er is amper commentaar enkel dat haar pasta iets te dik was aan de rand maar ze wist het zelf enkel had ze de tijd niet om pasta opnieuw te maken!

Score
Gary: 8/10
George: 7/10
Matt: 8/10

Zo'n emotioneel moment wanneer hun familie binnen komt! Georgia is echt super blij ge kunt die emotie van haar gezicht lezen! Nu ronde 2 :-)

Open pantry 6 identieke borden maken voor hun familie
Dees is echt altijd een leuke ronde in de finale! Georgia maakt nu champignons omdat haar mama (en ook haar zus en vriendin) daarvan houden. Billie maakt sint jacobsvruchten ook omdat haar familie daarvan houdt.

Das volgens mij echt irritant (alle ik weet dat dat irritant is) dat je familie continu op je vingers zit te zien. Vorig jaar was deze ronde toch wel echt super plezant want Brent zijn moeder was echt super grappig! Dit jaar is het Georgia haar moeder die de rol een klein beetje vervult "i'm nervous and i'm not even cooking" en "how's billie going" en eens omdraaien; zo lief dat ze ook wilt weten hoe het met Billie gaat!
Georgia haar mushroom custard ziet er wel vies uit eigenlijk maar ik vertrouw dat het lekker gaat zijn! Het komt gewoon door de kleur want als ze klaar zijn zien ze er echt mooi uit!
Billie haar plating skills zijn nu wel terug beter en ze wilt daardoor dat gap van 2 punten kunnen dichtmaken, maar Georgia is ook echt goed in plating!

Billie:

Fennel and ginger puree, roasted fennel, pickled and raw fennel, seared scallops and orange vinaigrette

Score
Gary: 8/10
George: 8/10
Matt: 9/10

Matt was fan van de purée en daarom gaf hij een 9. Venkel en gember samen is wel een topper dus dat in een purée alle dat kan niet slecht zijn!

Georgia:


Mushroom custard with hazelnut granola, hazelnut cream, pickled and sautéed mushrooms

En zodat er niet enkel bij Billie zo'n play dingetje opstaat heb ik dat van Georgia ook gepauzeerd ook al komt haar gerecht altijd langer in beeld! Ik weet nu al dat ik dit ooit eens ga namaken want het is compleet vegetarisch en dat is altijd leuk als er zo'n top gerechten worden gemaakt! Zo sweet hoe haar mama begint te wenen omdat ze zo trots is <3

Score
Gary: 9/10
George: 9/10
Matt: 9/10

Gary was bezorgd over de custard omdat ze hem zo hoog bakte maar hij sluit af met "it just goes to show how often i'm wrong in this kitchen" want hij gaf haar toch een 9!

Nu is er een verschil van 4 punten! 46 voor Billie en 50 voor Georgia!!!!!
De volgende ronde geeft wel 40 punten want Heston is ook een judge in die ronde.

HESTON PRESSURE TEST!!!!!!

De kans om een nieuw recept van Heston te krijgen (dat komt zeker weten op de site van masterchef australia) is al geweldig maar ook zien hoe ze daarmee sukkelen en weten hoeveel tijd dat ze krijgen! Ik hou ervan om zo'n challenge proberen na te doen en kijken of ik het zou kunnen :-)

Georgia is zo grappig!
Matt: "The hardest pressure test ever" (nog een beetje dramatischer maar ik wil niet terugspoelen)
Georgia (tegen Billie en vervolgens naar de jury gericht): "do you wanna go? We'll split the money, it's fine"

Ooooh Heston <3


Matt: Is this the longest recipe ever written for a pressure test
Heston: Yes
Matt: Is this the recipe that has the most ingredients of any masterchef pressure test of anywhere in the world
Heston: Yes it has
Lachje van Gary (die lach herkent ge echt zonder da tje hem ziet)
Matt: Is it the hardest?
Heston: Yes it is
Matt: Oh my 


Je ziet echt de angst


En die angst is terecht:
soil = gedroogde parmesaan en roquefort blauwe kaas poeder
peach wine jelly
compressed rode druif in nitrogen 
fluid gel of grape
citrus sorbet
airated saffron 
chocolate sphere filled with pear caramel and popping candy
sugar boll met citrus infused yoghurt
churros stalk 
caramel vine 

HOLY MOTHER FUCK DA GEWOON OVERTYPEN! (ik heb het recept eens gelezen er zijn nog zoveel meer elementen!)

er zijn subelements in bepaalde elementen! 55 stages!!!!! 

Botrytis Cinerea
Dat maken!!!!
Ik wil het proberen maar ik geraak niet aan alles dat ik nodig heb!
En als ik het maak wil ik eigenlijk wel proevers :-)
wil je het ook eens maken/lezen? Het recept staat hier 

Georgia staat wel 4 punten voor maar er zijn nu ook 4 judges, er zijn zoveel stappen en het kan gebeuren dat je iets vergeet en als je iets vergeet en elk jury lid geeft je -1 puntje daarvoor ja dan ben je meteen die voorsprong kwijt! Ook al is het dan eigenlijk niet zo eerlijk want in de vorige 2 rondes was Georgia beter dan Billie maar als Billie nu goed is en beter dan Georgia kan ze nog winnen terwijl Heston zijn gerechten echt niet zijn gemaakt voor iedereen alle dat is gewoon kei moeilijk geef dat aan George of Gary ik denk niet dat zun dat zouden kunnen! 

30 minutes down en ze zitten nog maar aan het 2de element! Ze zitten alle twee achter op schema, Gary roept het af dat ze zich echt moeten haasten. 

Billie is echt zot aan het multitasken!

Oh nee Georgia morst de helft op de grond nu gaat ze echt een breakdown krijgen! Billie vraagt wel of alles oké is en das wel vriendelijk, het is echt triest voor Georgia ze kan haar tranen niet inhouden. Billie moedigt haar ook aan en das altijd wel leuk aan masterchef hoe ze ook vrienden zijn en willen winnen maar ze willen ook niet dat de andere opgeeft.

Billie gaat de sugar bowl blazen! Das echt wel zot en je hebt echt wel dat materiaal nodig dus dat kun je echt niet thuis maken! Het is zo'n rare gouden suiker die je kunt rekken enzo en ja Heston heeft dat zelf gemaakt! Het is een beetje zoals het blazen van glas en je moet er echt heel voorzichtig mee zijn! Blijkbaar kunnen veel chefs dat niet en moest die vent dat bij Heston werkte naar het ziekenhuis! 

Billie is nu al bijna 40 minuten bezig met die suikerbol maar uiteindelijk lukt het dan toch! Ohneee nu is hij kapot!

ps: Noodles zit nu op men schoot mee te kijken naar masterchef, even cats love it <3

Billie heeft dan toch ook een kleine breakdown gekregen. 

Billie haar gerecht:


Achteraf waren er nog betere shots (want toen was ze die sorbet enzo er nog aan het bijleggen) maar het lijkt wel redelijk goed op dat van Heston! 
Natuurlijk heeft ze die sphere en nu is Heston impressed omdat bij meesten duurt dat 2 maand eer dat ze zo'n bol krijgen (natuurlijk was Heston zijn sphere een pak groter) het is wel indrukwekkend maar ik zou willen weten of Georgia da had gekunnen! 

Score
Gary: 9/10
George: 9/10
Matt: 9/10
Heston: 9/10

Georgia haar versie:


omdat ze die sphere niet heeft heeft ze 2 chocolade ballen gegeven! Slim, behalve dat heeft ze trouwens ook alles! En zie haar swirly thingie da is zoveel mooier en haar nitrogen grape is ook echt rond zoals een druif hoort te zijn!!!


Haar fluid gel is blijkbaar niet zo goed en ze heeft die sphere niet...

Score
Gary: 8/10
George: 8/10
Matt: 7/10
Heston: 7/10

Where I got dis

If you've done the math dan weet je al dat Billie gewonnen is met 2 punten voorsprong. Billie is een goede kok en verdiend het wel maar toch wou ik dat Georgia won! Eigenlijk wou ik dat Reynold won (of Jessie, Matthew, Stephen eigenlijk wou ik dat Marcus er niet van de eerste eliminatie uitlag!).
Ik ben echt wel teleurgesteld voor Georgia en ik vindt dat het masterchef rating systeem ook slecht is als je het zo bekijkt! Want Georgia haar eerste twee gerechten waren beter dan deze van Billie en dat betekent dat ze weet wat ze zelf kan koken en ook goed is in zelf dingen te verzinnen en zo creatief te zijn! Waarom wint Billie nu? Wel in die challenge moesten ze Georgia al elk een punt minder geven gewoon omdat ze die sphere niet heeft kunnen maken! Daardoor is haar voorsprong dus al weg, en masterchef gaat toch niet eindigen met een gelijke stand! Dus dan moet minstens 1 iemand een punt meer geven! Dus uiteraard ging Billie winnen, en ik zeg het dat ze die sphere heeft kunnen blazen is echt wel indrukwekkend maar persoonlijk vindt ik dat Georgia het had verdiend! 
Alle een pressure test is goed om te kijken of je echt talent hebt en of je onder druk kan werken maar niet iedereen is zo goed in een pressure test, Rose bleef er ook veel langer inzitten als verwacht en dat kwam toch allemaal omdat ze goed was in het namaken van gerechten! 
In mijn ogen ben je een goede kok als je zelf dingen maakt die goed zijn en zelf denkt over gerechten en presentatie en niet zo zeer of je iemand anders zijn gerecht kunt kopiëren.

Meer valt er eigenlijk niet te zeggen, ik wist dat ik teleurgesteld ging zijn en ik ben toch wel teleurgesteld, Billie is ook echt een goede kok en echt een multitask queen maar toch Georgia heeft over ganse wedstrijd zoveel gedaan en ze is echt altijd van begin tot het einde goed geweest en is blijven verbeteren! Georgia zat nooit in the middle of the pack!

En ik zei het al voordien ze is sympathiek! 

Welja als ik ooit in Australië ben ga ik toch eerder in Reynold zijn dessert bar eten! 

check gewoon zijn recepten op de site van masterchef:


Geweldig toch! Wil je ze in het groot zien? Klik dan hier 

Nu ik dit toch doe waarom niet de top 3 vlug bekijken!

Jessica:

Deze recepten vind je hier

Georgia:

Wil je koken zoals Georgia? Haar recepten vindt je hier 

Billie:

Billie haar recepten kun je hier bekijken 


Als ik dat allemaal zo bekijk dan was Reynold toch de winnaar (en dat vond Marco Pierre White ook) maar Reynold zen savory is spijtig genoeg niet zo sterk. Maar toch van die bordjes zou ik voor Georgia gaan, behalve die quick monte carlos ziet alles er zo gesofisticeerd uit en echt ik wil het opeten! Je ziet dat ook echt als je de laatste 2 van Georgia vergelijkt met deze van Billie dat ze betere punten had toen! Misschien als ze dat werkblad niet had laten vallen en die kleine meltdown niet had gehad dat ze gewonnen was! Maar zij en Jessica hebben ook een cash prijs gekregen voor hun tweede en derde plek dus ze kan haar food dream beginnen :-) 

Nu weer wachten tot volgend jaar en hoogstwaarschijnlijk niets horen van iedereen (behalve Reynold die schopt het nog heel ver) behalve als er iets van Masterchef aan de hand is of njam besluit wat australische kookprogramma's uit te zenden! (die zijn echt altijd kei goed)


Voor de leute ga ik het eens invullen tot wanneer ik niet meer verder kan omdat ik niet in Australië woon! 

1. I am at least 18 years of age on 1 October 2015 and am an Australian citizen or permanent resident and will supply a copy of my birth certificate, passport or such other documentation as the Producer may require to confirm such.
Ja daar loopt het al mis maar hey kom ik doe alsof ik dat wel ben ;-) 

ik vraag me af hoeveel mensen dit eigenlijk lezen! Ik klik altijd op agree en ga gewoon door. 

5. Please attach a Digital Photograph of yourself to your application. 
6. Please attach up to three Digital Photographs of dishes you have cooked recently. 
7. VIDEO: You may also upload a 2-3 minute video of yourself displaying your skills in the kitchen as well as introducing to us who you are and what food/cooking means to you.  While desirable this is not mandatory.

Als je mooi op camera staat/goed foto's kunt trekken van je eten (zouden filters mogen?) dan heb je hier echt wel een voordeel! Geen wonder dat veel van de mensen die door mogen iets te maken hebben met fotografie of design! Een video van 3 minuten om uit te leggen waarom je graag kookt enzo das toch wel kort! En dan je skills tonen alle je kan editten en dan kan je misschien alles wel in 3 minuten plakken maar toch! En ze kiezen ook echt altijd de juicy verhalen eruit, zo van die verhalen die ze kunnen gebruiken om een emotioneel momentje te tonen. 
Ik zou eens willen weten hoeveel keer iemand al heeft proberen mee doen, en ook of dat de mensen die er nu inzaten vorig jaar ook al eens geprobeerd hadden! Ik ga nu geen account aanmaken maar het valt allemaal nogal goed mee wat je moet doen. Stiekem zou ik toch graag eens meedoen met masterchef. 

Where I got dis

Dat was het dan, het einde van masterchef australia 2015! 
Note op de foto zie je Mario staan maar Mario had al eerder gewerkt in een professionele keuken en volgens de terms and conditions mag je dan niet meer meedoen (zie je dat een aantal mensen dat niet lezen) tenzij het iets simpel was zoals een broodjes zaak of pizza's bakken maar als het echt op een hoog niveau is en de jury anoniem beslist dat je een oneerlijk voordeel gaat hebben dan mag je niet meedoen! Mario was vervangen door Jessie! Jessie was echt top maar Reynold is toch wel the golden child uit dit seizoen! 

Peace out bitches and remember to cook as if you're going to be judged by Gary, George and Matt 

You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow