Real talk: Maten zijn niet reëel

13:57

Of je nu altijd automatisch grijpt naar een 38, 40 of 42 soms moet je je eens herpakken aan die maat. Soms moet je een maatje kleiner nemen en soms een maatje groter. Hangt dit af van jou; ben je plots wat bijgekomen? Zou je misschien beter toch weer op dieet gaan want het kan namelijk niet dat je niet meer in dat maatje past???
STOP WHAT YOU'RE THINKING
JUST STOP! 
STOP RIGHT NOW, THANK YOU VERY MUCH
Link
Voor al wie de gif niet snapt, dus voor al wie geen Spice Girl fan was (shame on you!)
Bekijk de videoclip hier no shame in the fact dat ik dat dansje mee doe 

Voor één of andere reden vinden veel mensen het nogal erg om een maatje groter te moeten nemen and believe me I feel ya trust me honey I do! Ik heb me ook al zo gevoeld, ik herinner me nog toen ik 17 was en naar de kleine maatjes greep en blij was dat ik in een 36 of op een miraculeuze wijze in een 34 paste. Ik heb die topjes nog, ik pas er nog steeds in, maar zijn ze flatterend? No way in hell!

Wat ik dus wil zeggen (zoals de titel al aangaf) maten zijn reëel en je moet niet naar het etiket kijken maar wel naar jezelf in de spiegel. Zie je er goed uit in die 38? Sluit hij niet mooi nauw aan of zit hij maar wat te prangen? Dan moet je misschien naar een 36 of een 40 gaan, er is niets mis mee om dit te doen!

Voor de mensen die toch twijfelen om een maatje groter te grijpen (want ja niemand vindt het erg om terug door de winkel moeten te lopen om naar de paskamers te gaan met hetzelfde item gewoon in een maat kleiner) maten verschillen echt van winkel tot winkel! 

Let me give you an example:
Ik ben onlangs naar de primark gaan winkelen (YES EINDELIJK OPEN IN GENT) 
Ik heb een rok in maat 34, WHAT THE HELL 34????? 
En ik heb een sweater in maat 46, WHAT THE HELL 46?????
zie je hoe hard dat kan verschillen! De rok was groter dan het etiketje aangaf, en ik wou een baggy sweater dus ik had een vrij grote genomen maar ik ben nog groter moeten gaan omdat ik mijn mouwen niet omhoog kon stropen in de kleinere maat (en dat is voor mij een must)

Nog een voorbeeldje:
Toen het nog solden waren ben ik naar Helou gaan winkelen
Ik heb een lange rok gekocht: maatje 36 
Ik heb een jumpsuit gekocht: maatje 38
Ik heb een bloesje gekocht: maatje 40
Ja hoor 3 verschillende maten; de rok was goed in een 36 omdat die rond men taille zat, de jumpsuit was in mijn 'normale' maat maar in sommige jumpsuits moet ik ook voor 40 gaan omdat de ratio van schouders tot kruis te prangend is. En dan dat bloesje, i'll be real with y'all, ik heb geen al te grote borsten! Ja ik heb een boezem die er mag wezen maar het is niet dat ik vaak problemen heb met mijn borsten die prangen in een bloesje maar bij deze 38 was dit dus wel het geval. Zelfs de 40 prangt een beetje maar daar kan ik mee leven (anders was hij te groot).

Je ziet dus maar wat voor een verschil er bestaat! Ik heb zoveel verschillende sizes in mijn kast hangen. Ik weet ondertussen ook al in welke winkels ik moet oppassen met maten; zo moet ik in de Bershka niet te klein grijpen bij de topjes, bij de zara moet ik dan weer hard oppassen voor mijn schouders die niet passen in een bloesje.

Dus de volgende keer dat jij gaat winkelen wil ik niet dat je let op de maat!
Girl (and boys) I want you to pay attention to how it flatters your body(type)
you know you some hot piece of ass 
you know everyone wants some of that
you sexy beast 
Link

Trouwens, even terug naar de eerste gif! Wie was jou favoriete Spice girl? 
Mijn was Posh Spice <3 
Mijn fashion style is volgens mij ook deels op haar geïnspireerd
Victoria Beckham is trouwens nog altijd een inspiratiebron! 
Wie was jou favoriete Spice girl? Let us know via een opmerking hieronder :-)

Peace out bitches and remember to respect your body and not the tag

love y'all
Link

You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow