Blokpauze: Buffy the vampire slayer

10:58

Een quiz tijdens de blok?
Why not? 
Tis toch maar blok. 
Tis niet dat we iets beter te doen hebben :-)
Het kan geen toeval zijn dat ik onlangs Buffy The Vampire Slayer heb zitten bingen en dat er nu een quiz op buzzfeed verschijnt! 
Destiny 

Dus voor al wie durft: YAAAAAAAAAS DARK WILLOW <3 
Wie ben jij?

Dark Willow is geweldig! 

Willow is gewoon geweldig <3 

En eerlijk verkies ik wel gewone Willow over alle evil versions. 

Toen Xander haar apocalypse stopte brak mijn hart (mijn hart is nogal vaak gebroken tijdens men Buffy binge) 

Laat ik nu deze sprong gebruiken en een blog artikel schrijven dat ik al lang wou doen maar ik vond geen reden

Want er is één ding dat me altijd raakte tijdens BTVS!
Buffy vecht misschien altijd met vampiers, demons en evil witches maar de echte slechteriken die voorkomen in de serie zijn er die wij ook tegenkomen! 
BTVS is niet zomaar eender welke fantasy show. En dat merk je ook aan hoe Joss Whedon meer aandacht gaf aan het bestrijden van deze alledaagse demons! 

Dus wat heb ik geleerd van Buffy? Wat brak mijn hart? What are those demons? Laat ik maar de seizoenen afgaan (en het beknopt houden) 

1) First heartbreak

We've all been there and it sucks! Niets is leuk aan je hart gebroken te hebben en ook al is de situatie tussen Buffy en Angel anders dan meeste van onze heartbreaks toch kunnen we ons eraan relativeren.
Je kunt misschien denken "hey een gebroken hart is toch niet echt een demon" maar wist je dat je van een gebroken hart kunt sterven? Ik weet ook wel dat het je (hopelijk) nooit zal overkomen maar toch, het bestaat. 

2) Personal shit


En iedereen gaat daar anders mee om. Dit wilt niet zeggen dat jou shit erger of minder erg is dan die van een ander! We ervaren zulke dingen op een andere manier en we gaan er op onze eigen manier mee om. All i'm saying is dat we in ons verleden (en in onze toekomst) allerlei obstakels hebben gehad om de persoon te worden die we nu zijn. 

3) Verlies van je ouders


Deze scene breekt men hart keer op keer! Ik kan er niet eens over schrijven of ik ga beginnen blijten! 

4) Eenzijdige liefde

Oh and how does it hurt! En voor all you lucky bastards die wel een liefde hebben die niet van één kant komt. Heb je ooit al een kat gehad? Als je ooit al een kat hebt gehad dan weet je ook hoe het voelt! Cause let's face it wij zien onze katten doodgraag maar als je komt thuis na een maand weg geweest te zijn en je denkt dat ze blij zijn om jou te zien? Nope, not a chance! Dus deze is eigenlijk voor alle cat owners (of slaven cause let's face it in hun ogen zijn wij niet hun baas maar zijn wij hun slaafjes!).

Wil je trouwens men favoriete liedje uit Once More With A Feeling aka Buffy The Musical horen? Speciaal voor dit puntje: Let Me Rest In Peace! Top aflevering!  

5) Verlies van een vriend(in)

Heartbreak! Maar nee serieus hoe erg is het om iemand kwijt te geraken waar je om geeft? Dit is nog anders dan je ouders verliezen want je weet dat je hoogstwaarschijnlijk je ouders in de grond gaat moeten steken. Dat is grof gezegd maar dat is waar, want geen enkele ouder wil zijn/haar eigen kind begraven! Maar vrienden verliezen daar staat geen leeftijd op, en het is nooit leuk, maakt niet uit op welke manier het gebeurd! 

6) Schulden

SPOILER ALERT ... je mama sterft, je studeert nog, je zus moet naar school, je gaat dood, je vrienden wonen in je huis, je vrienden brengen je terug tot leven, je moet uit je eigen graf klauwen, krijgt te horen dat al het geld op is, je krijgt te horen dat je dus veel schulden hebt, low income job omdat het de enige kwalificatie is die je hebt want het is niet dat je geld kunt vragen voor het redden van mensen hun leven ...

Oké dat is Buffy maar debts are no joke! Er zijn genoeg mensen op deze planeet die zonder geld/in de schulden zitten en die genoodzaakt zijn om hun toekomst op te offeren! 

7) Verslaving

Dit is dus eigenlijk gewoon de reden waarom ik dit artikel eindelijk kan schrijven! Want Willow was verslaafd aan magic! Maar echt verslaafd zodat ze er high's van kreeg enzo.

En serieus wat voor een probleem is addictie wel niet in deze wereld? Je kunt echt aan vanalles verslaafd zijn! Het zijn niet enkel meer de klassieke drugs, alcohol en tabak maar voeg daar ook nog eens koffie, videogames, seks, eten, .... eender wat aan toe!

BTVS toont echt super goed hoe addictie je leven kan veranderen! Want Willow haar verslaving zorgde voor een breuk tussen haar en Tara, het feit dat ze vervreemde van de rest van haar vrienden, ze bracht Dawn in gevaar! 

8) Trouwen

Nee als je trouwt ga je niet in een personal hell belanden! Het is eigenlijk gewoon maar een papiertje dus eigenlijk what's the fuss all about? 

Ik kan het wel begrijpen, ik begrijp mensen met bindingsangst! Ik denk dat ik zelf geen bindingsangst heb maar als het zover komt dat ik een keuze moet maken aka ja of nee zeggen dat achteraf wel wat twijfel kan komen. Wie weet ben ik samen met iemand die ik doodgraag zie en waarvan ik weet dat ik daar gelukkig mee ga zijn voor de rest van men leven maar het enge aan dit verhaal is dat je dat niet weet! Do you Anya? Cause I don't! Ik ben echt bang dat ik in een relatie ga terechtkomen gewoon omdat ik het beu ben om single te zijn en ook deels omdat het zowat de norm is. Ik ben bang dat ik dan bij iemand ga blijven omdat ik me te oud voel om terug alleen te zijn! Ik ben bang dat ik heel het huisje, tuintje, kindje ga doen met iemand waarvan ik pas na 10 jaar besef dat ik hem eigenlijk niet graag zie. Wat als je plots je soulmate tegenkomt maar je bent al getrouwd? Sure je kunt scheiden maar dan verlies je ook vrienden en wie weet kinderen! 

tldr: ik ben bang

In mijn ogen is trouwen wel een demon maar het is iets wat je zelf moet overwinnen en ik denk als je met de juiste persoon samen bent dat dat geen probleem gaat zijn. 

Of dat hoop ik toch ....

9) Verkrachting


Wat deze scene zo vreselijk maakte was dat het totaaaaaal niet verwacht was van Spike. Tis niet dat hij haar echt heeft verkracht hoor! En hij had zoveel spijt hiervan dat hij achteraf SPOILER ALERT ergens naartoe is gegaan zodat hij ook een ziel kreeg omdat hij als vampier zonder ziel niet de man kon zijn voor Buffy. 

Oké dit is niet je typical rape of aanranding zoals je ze op het nieuws ziet maar Joss Whedon heeft achteraf wel goed getoond hoe Buffy gewoon is blijven zitten daar in shock! Het gaat hier ook vooral om het vertrouwen dat kwijt is!

Ofcourse als we spreken over verkrachting in deze wereld zal het, eigenlijk nee, wordt het grootste deel van verkrachtingen niet veroorzaakt door iemand dat die persoon kent en vertrouwt? Het gebeurd wel dat iemand door een random persoon wordt verkracht maar als ik het mij goed herinner is het meestal in een trust setting en dat is waarom het zoveel pijn doet! Emotioneel en fysiek! 

Maar wat ik dus wou zeggen is dat we ons niet kunnen spiegelen aan Buffy op dit vlak maar het is nog wel een demon, en bij nader inzien denk ik dat het toch vaker voor valt dan we denken dat je vertrouwen gekrenkt wordt door iemand dat we dachten te kennen! 

10) Verlies van een lover 

I know ik ging hier normaal Tara haar dood zetten but I couldn't resist, SPUFFY 4 LIFE <3 Maar toch deze gif want dit is dan weer de reden waarom Dark Willow 'geboren' werd. Het verlies van Tara liet in haar al haar magie en revenge los! En nadat ze SPOILER ALERT Warren van zijn vel had gestript was die revenge over en was er enkel nog maar haat!

En eigenlijk kun je dit vergelijken met het verlies van een vriend(in) maar toch denk ik dat er nog een verschil is. Dat kan mijn persoonlijke mening zijn maar ik denk als je iemand verliest waar je praktisch 24/7 bij was dat het moeilijker is om je aan te passen. Maar on the other hand friendship is for life en een relatie kan maar voor even zijn dus het hangt volgens mij er van af wie er sterft en hoe lang je deze persoon kent hoe hard het pijn doet en hoe erg die demons zijn. Niet dat ene pijn erger is dan de andere! Er is gewoon nog een onderscheid tussen deze twee.


Denk je nog steeds dat BTVS een simpele tv-show is? Buffy heeft allerlei zaken aan het licht gebracht waar toen geen enkel tv shows de ballen voor hadden! En dan heb ik het hier enkel over every day struggles en niet eens over de andere zalige aspects van BTVS! Serieus de show airde in 1997! Female lead! Oké je had al Xena in 1995 maar zij was de warrior princess. Buffy had meer belang als vrouwelijke protagonist omdat ze behalve al die super strength gewoon een teenage girl was! En for real alle vrouwen in die serie waren badass bitches!!!! Sssshhh Cordelia is pas echt super badass geworden in Angel (spinoff)
Trouwens de female demons/gods/vampires waren ook altijd awesome (maar dat maakt deze post te lang)

Girlpower! Bye bitches and keep on slayin'!
xoxoYou Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow