Hotspot: DreamCATchers

13:52Hiep hiep hoera na samen op de Gay Pride 2016 te staan zijn we nu ook samen naar de privé opening van DreamCATchers mogen gaan! 

DreamCATchers is het eerste kattencafé van Gent (en één van de drie kattencafé's momenteel in België)! Deze kattencafé's zijn voor het eerst ontstaan in Taiwan maar kennen voornamelijk hun faam door de vele die verspreid zijn over Japan. Hier mogen meeste bewoners geen huisdier in hun appartement/huis houden waardoor kattencafé's zeer populair werden. In tegenstelling tot de Japanse kattencafé's kun je in DreamCATchers je favoriete poes altijd adopteren! Zij nemen katten uit het asiel over om deze terug op hun pootjes te brengen met als uiteindelijke doel een permanent gezin voor hen te vinden. Meer over hun droom kun je hier lezen.

Aangezien niet alle mensen die zo'n kattencafé willen bezoeken ooit al eens een kat in hun leven hebben gehad zijn er enkele huisregels waar iedereen zich aan moet houden. Want let's face it niet iedereen weet hoe je met een kat moet omgaan! Deze huisregels kun je best eens overlopen voor je op bezoek gaat (maar ze worden natuurlijk voor je binnenkomt eens herhaald) en deze kun je hier terug vinden.

Voor wie het nog niet wist, ik hou van katten!!!!


Heel men leven heb ik katten rondom mij gehad en er zijn vrij veel kittens van mij doorgegeven aan andere mensen die daar een lang gelukkig leven hebben doorgebracht (want nu steriliseren we vaker dan 20 jaar geleden). Ik heb lief en leed meegemaakt met al mijn katten maar zelfs na de vele heartbreaks die ik heb meegemaakt door katten die niet meer thuis kwamen en zelfs het aantreffen van mijn dode kat op de oprit na het begraven van mijn overgrootmoeder hou ik nog altijd even veel van elke kat die in mijn leven komt! Ik kan het gewoon niet laten om alles en meer te doen voor elk dier dat aan mijn deur komt te staan.

Ik was dus super blij dat ik naar DreamCATchers mocht gaan voor de officiële opening!

Ik en Jolien zijn dus zondagmiddag naar Schepenhuisstraat 17 te Gent getrokken dankzij mijn kennis over het maken van krabpalen (ja hoor ik heb al eens in mijn leven een krabpaal gemaakt, hij was wel maar half zo breed en misschien maar 1/5de zo hoog als degene die in DreamCATchers staat);


Aangezien we niet vreemd zijn van katten hebben we onze handen gereinigd zodat er zeker geen geur opzat van de katten die we recent nog hadden geaaid (Noodles was even boos toen ik thuis kwam met een andere geur op mij, but then again Noodles kijkt altijd boos).

Het kattencafé zelf bevindt zich achter een aparte deur waar de katten verblijven. Er hangt een heel cosy living room sfeer waardoor je je meteen op je gemak voelt! Boven zijn er allemaal plekjes voorzien waar de katten kunnen lopen, er liggen allerlei speelgoedjes en plekjes waar de katten in kunnen slapen. Toen we binnenkwamen was Angelina de eerste kat die we zagen;


Een nieuwsgierige poes die dol is op water en dus ook wel eens in je glas wilt komen loeren. Indien dit gebeurd kun je best je glas gewoon oppakken want zoals meeste mensen waarschijnlijk wel weten is het niet de bedoeling dat je een kat drankjes geeft waar ze niet tegen kunnen. Blijkbaar is Angelina wel een social drinker (but then again aren't we all #spiritanimal) er staan glazen en potjes water overal verspreid en ze gaat eens loeren en soms drinken indien er mensen nabij het glaasje zijn. Angelina kwam nadien bij ons op de zetel zitten, je merkt dat ze heel geïnteresseerd is in wat iedereen aan het doen is waardoor ze binnenkort waarschijnlijk al geadopteerd zal zijn want het is echt een lieverd!


Zonder dat we het zelfs doorhadden lag Max hele tijd onder onze zetel te slapen! Het stoorde hem niet dat we boven hem zaten te babbelen over vanalles en nog wat. Zo zie je maar dat je zelfs katten kunt ontdekken! Er zijn namelijk zes katten aanwezig, indien er eentje geadopteerd wordt is het de bedoeling dat ze een nieuwe kat binnenkrijgen (indien ze matcht bij de andere katten want dat is wel belangrijk) zodat er steeds een 5-6 aantal katten aanwezig zijn.

Buiten deze lagen de andere katten in de ruimte naast het café welke gemaakt is om de katten tot rust te laten komen indien het iets te druk is naar hun goesting! In deze aparte ruimte hebben we ook eens mogen kijken naar Moody (bijnaam Tom Cruise omdat hij ook altijd in de kast zit) en een zwarte kat met witte sokjes waarvan ik de naam ben vergeten (mijn hoofd zegt Minoes maar dat is omdat ze als twee druppels water leek op mijn kat Minoes van vroeger dus hier een foto van Minoes)


Ik en Jolien hebben vervolgens anderhalf uurtje wat gedronken, proevertjes gekregen (de carrotcake is hemels! Protip als je een reservering maakt: bestel de carrotcake!) Angelina geaaid, wat gebabbeld over het café zelf en eigenlijk gewoon rustig op ons gemak gezeten alsof je thuis in je eigen living zat met af en toe een katten rondom ons die we dan konden aaien in het passeren of die gekke dingen uitvoerde. Het was mega gezellig en imo een ideale plek om bij te praten met vriend(inn)en of zelfs op date te gaan! Ik ben zeker van plan om nog eens langs te gaan. Woensdag gaat het officieel open en kun je een reservering maken maar wees er snel bij want de kans is groot dat het de komende weken vol zal zitten! 

ps: ze hebben ook een coole shop met allerlei unieke dingen! 

Dus hup allen daarheen om poezen te aaien! 


En voor de pokémon go spelers, er is een gym vlakbij dus die luxe heb je ook!

Peace out bitches and remember if a cat sits on your lap you can't move

You Might Also Like

1 reacties

  1. Meanwhile, one other gorilla acts as an increasing wild, busting through the reels to create more successful lines. This sport is jam-packed with primates looking to boost your bankroll. But it’s not the one jungle creature lurking on the reels; there’s additionally a slithering snake that pays a lot 카지노 사이트 as} one hundred fifty cash. Buy-a-pay slots are recognizable by the layout of their pay tables.

    BeantwoordenVerwijderen

Follow Us

Follow