Masterchef Australia finale 2016: Review

13:53

Door het (onverwachte) grote succes van de vorige Masterchef Australia finale review  vond ik dat ik over 2016 ook wel een korte review kon schrijven. Hierbij leg ik wel de nadruk op kort want in tegenstelling tot 2015 (waar Reynold de echte masterchef was zoals hij bewijst in 2016) ben ik blij met de top 3! 

De finale is ondertussen al een eindje gepasseerd maar had ik helaas de tijd niet om dit sneller af te werken. Excuses! So let's begin!!!Net zoals vorige keer zal ik beginnen met de top 5! 
Mimi, Elena, Elise, Matt en Harry en om het makkelijk te maken is hier een groepsfoto van alle 2016 deelnemers:

Mimi was de eerste die eruit lag waarna ze overbleven met vier (duuuuuh). 
Voordat de volgende challenges van start gingen was er eerst een ronde waar de judges moesten koken tegen elkaar en vervolgens tegen 3 van de overige deelnemers. Basically is dit een mega leuke aflevering! 

Matt bleef uit de competitie en vergezelde Matt Preston als jury lid. Matt^2!!!
Eigenlijk zou hij een goede judge zijn want ze zijn samen hilarisch! (Harry was ook nog een goede mede judge geweest)

Uiteindelijk wonnen de deelnemers van de judges doordat deze een botje uit hun kwartel waren vergeten te halen. En als er iets is wat niet getolereerd wordt in Masterchef dan zijn het wel botten in vlees die daar niet horen te zijn!

En hopla zo gaan we al meteen naar de volgende aflevering! De kwart finale zoals men dat noemt.


Hier kregen ze elks een mystery box gemaakt door iemand in hun familie. Voor Matt was dat zijn vrouw, voor Harry zijn moeder enz. you get the picture!
Bij deze box zat ook een brief en natuurlijk worden de deelnemers hier emotioneel van! Want ze zijn nu al wel heel lang weg van thuis.

Anyway de winnaar van deze ronde kreeg immuniteit om in de halve finale te geraken en to keep things short was dit Elena.


De overige drie deelnemers moesten hierna strijden voor een plek in de halve finale. Hiervoor moesten ze aan de hand van een knife pull beslissen wie er als eerste een kook methode of ingrediënt mocht kiezen die ze vervolgens allemaal in de volgende ronde moesten toepassen.

Matt mocht als eerste en hij koos juicen als techniek (ik weet de officiële naam niet) aangezien hij dacht dat je dit kon gebruiken voor zowel sweet als savory. Sweet soul dat hem is!

Harry was de volgende en met dezelfde gedachtengang koos hij aerosol of zoals meeste mensen zeggen "lucht". Basically een whisk of zo'n fancy spuitbus. Again sweet en savory zijn nog steeds een optie!

Elise was als laatste en Elise is een bitch! Ze staat bekend als de dessert queen van masterchef dit jaar en wat koos ze dus? Gelatine! Dit wou dus zeggen dat zowel Matt als Harry een zoet gerecht moesten maken!!! Harry is wel even goed met sweet als savory maar voor Matt is dit dus een hele challenge! Maar zijn comment hierop toon ik in deze prachtige tweet:


Ik ga eerlijk zijn ik moest Elise al niet maar na deze bitch move hoop ik echt dat ze eruit vliegt!
Mooi trouwens hoe ze weer een parfait maakt!


En dan gaat de jury nog helpen??? Geef haar toch geen tips ze heeft de andere twee gewoon in de rug gestoken door ze te verplichten een dessert te maken! Oh en dan krijgt ze een melt down???

I can't!!!!

Matt zijn dessert is geweldig dus hij is meteen safe voor de halve finale!
Nu gaat het tussen Elise (dessert queen) en Harry (sweet cinnamon roll too good for this world).
Ondanks deze opmerking:
ZIT HARRY TOCH IN DE HALVE FINALE!!!

BYE ELISE!!!!!


En nu de halve finale!!!!!
Deze keer maakt het me niet meer uit wie er wint want ik vind ze alle drie waardige winnaars!
Maar toch om het in Nigella Lawson haar woorden te zeggen:


Voor deze cook hadden ze meer tijd gekregen om te plannen! Ze moesten een hoofdgerecht en dessert maken voor de judges en 20 gasten.

Matt was slaying it from the start!Elena however was een beetje gek aan het werken met haar zoveel minuten per gerecht plan. En die eieren die ze door een passe vitte deed? Gekke Elena!


Harry had dan weer problemen met zijn artisjokken want serieus Harry zoveel artisjokken pellen kost super veel tijd! Dat had hij dus moeten weten! Hij heeft uiteindelijk een deel artisjokken vervangen door spruitjes wat serieus hielp in zijn tijdsnood!
+ Shannon zei tegen Harry dat kingfish geen goede vis was om in ravioli te steken maar in plaats van een andere vis te pakken deed hij gewoon verder. Harry heeft ooit eens een immunity pin kunnen winnen maar luisterde niet naar Shannon wat hem uiteindelijk de pin kostte. Dus ik vrees dat hij eruit zal liggen hierdoor.Helaas had hij te weinig saus op zijn bord gedaan waardoor het nogal droog was! Maar hetzelfde gold voor Elena en ik denk nog steeds dat ze veel te laat was met haar gerecht! In het begin van de cook zeiden ze dat het belangrijk was dat alles op tijd klaar was en op tijd op tafel stond maar terwijl Matt zijn gerechten al verdeeld werden over de tafel zagen we Elena nog haar tonijn koken!

Over de desserten valt niet veel slecht te zeggen, hier hebben ze alle drie een topgerecht gepresteerd!

Matt (doughnuts are life):


Elena:


Harry (surprise: je denkt dat het chocolade en dus hard is maar eigenlijk is het bespoten met chocolade poeder waardoor het in feite super zacht is en dit is echt een Heston waardig gerecht!!!)Matt mocht uiteindelijk direct naar de finale aangezien zijn twee gangen evengoed uit een sterrenrestaurant konden komen! De keuze tussen Harry en Elena werd vervolgens bepaald door de ster van hun hoofdgerecht. De tonijn van Elena (ookal was hij mogelijks veel te laat) kwam beter door dan Harry zijn kingfish dus werd Elena de tweede finalist.

ps: wat een rare speech van Elena! Sounds like someone has a crush!!!

En dan nu de finale!!!!


En net zoals vorig jaar gaat het in drie rondes en zal ik elke ronde reviewen en de scores van de judges eronder zetten :-)

Natuurlijk beginnen ze met zo'n dramatische intro! George heeft wel gelijk over "it's gonna be a respectful battle". Zowel Matt als Elena verdienen het namelijk om te winnen en het zijn geen backstabbers. Ze gunnen het elkaar! Maar je ziet wel dat Matt het enorm graag wilt en to be honest is hij de enige deelnemer van heel masterchef (mogelijks heel masterchef alsin alle vorige 7 seizoenen erbij) die echt als masterchef kan worden benoemd! Want imo slayed Matt in zowel sweet als savory, team challenges als individuele opdrachten, dure gerechten en gerechten die iedereen kan betalen. Elena is ook heel goed daar niet van maar Matt is ondertussen al op het level van masterchef!

pps: ik begin meer en meer te denken dat Elena zwaar aan het crushen is op Matt en ookal ship ik hen ik ben meer voor Marry <3 (Matt en Harry) dem boys be slayin! (check hiervoor oudere afleveringen zoals de ijsjes challenge in Heston week)

Ronde 1: Een gerecht maken met één van de door de jury gekozen ingrediënten als "hero of the dish" en ze moeten 3 identieke borden maken


Zou iemand zee-egel aandurven? Is dat niet giftig als je dat niet goed klaarmaakt? Echt waar waarom hebben ze dat er zelfs tussen gelegd?

Matt ging voor de kwartel en Elena voor de marron (een soort kreeft die je rechts op de onderste rij ziet liggen) dus geen zee-egel dood deze keer.

"Matty that looks beautiful"
#marry
en iets erna hoor je Brett "Matty that's awesome" in de achtergrond
dad-son vibes tussen die twee hoor!
Echt Matt op de shout van 30 seconds nog naar de pantry rennen voor microherbs!?! You crazy met nog 10 seconden die microherbs er mooi proberen op leggen

Elena:


commentaar: perfectly cooked maron, fresh fish, en ze zijn trots op het gerecht (ookal was Gary onzeker over de dashi saus)

Score
Gary: 7/10
Matt: 8/10
George: 8/10

Matt:

Note: ze moesten de saus er nog bij opkappen en ik zat net met men print screen op zo'n momentje dat ze gingen inzoomen

commentaar: George is er dol op, Gary is in love met de saus en Matt vindt het delicious

Score
Gary: 8/10
Matt: 9/10
George: 9/10

Ronde 2: No rules ze hebben 75 minuten voor 3 plates te maken

Na de cook krijgt Elena een knuffel van Matt en zegt ze "Oh Matty"
Guuuuurl you crushing hard!!!

Gary is klaar voor some serious tasting!
Elena:

commentaar: ze vinden het allemaal een prachtig bord, George knikt goedkeurend terwijl hij eet! Hij vindt het delicious en slim dat ze de frambozen azijn heeft gebruikt in plaats van gewone azijn. Matt vindt het een smashing plate of food!

Score
Gary: 10/10
Matt: 10/10
George: 10/10

Matt:

opmerking: Gary was bang dat de garnaal en pancetta broth niet ging werken dus Matt is bang dat hij toch tegen Gary zijn commentaar is ingegaan.

sob moment: Gary vraagt wat Matt voelt als hij naar dit gerecht kijkt, waarna hij wat begint te wenen en zegt pretty proud. Matt leeft gewoon voor eten en is zo trots over hoe ver hij is geraakt! Gary zegt dat zijn gerecht drop dead gorgeous is (wat waar is want kijk gewoon naar dat bord! Prachtig)

commentaar: George trekt een enorm gek gezicht tijdens het eten! Maar zo'n goedkeurend gezicht en er komt positieve muziek. Gary zegt dat "he's been proved wrong" en is dol op de broth! George is er gek van, Matt noemt het een really great dish dat perfect logisch is als je het in je mond steekt (that's what she said)

Score
Gary: 10/10
Matt: 10/10
George: 10/10

Note: volgens mij hebben ze Elena ook allemaal 10'en gegeven omdat ze dachten dat het niet beter kon want als je het vergelijkt met dat van Matt is het niet zo goed. Zo blijft het ook nog spannend want normaal gezien had Elena moeten winnen zodat er nog een kans was voor haar in de derde ronde (want een 6 punt achterstand valt moeilijk in te halen ook al zijn er 4 punten te winnen in de volgende ronde) maar Matt zijn gerecht was zo goed dat ze hun alle drie gelijke punten moesten geven zodat er nog steeds een verschil was van 3 punten en niet meer.
Mijn theorie!

Ronde 3: Heston pressure test! 

Crushing hard!!!

ppps: hun familie is er ondertussen ook al bijgekomen en eigenlijk lijkt Matt zijn vrouw wel op een magere versie van Elena. En super gek dat Elena haar hubby haar partner noemt (ze kan wel zoveel beter krijgen want die is echt super mooi! Die haar gezicht is flawless!!)

Anyway back to Heston

Snelle throwback naar vorig jaar, toen stond Georgia aan de lead maar moesten ze met Heston gouden ballen blazen wat enkel bij Billie lukte. Hierdoor moesten ze elk een extra punt geven aan Billie wat zorgde voor een 4 point lead en dus ook de win voor Billie.
Een beetje unfair als je het mij vraagt dat zo 1 oplossing veel meer bijdraagt tot de eindscore dan al hun prestaties over de hele weg (en zelfs in de finale).
Eigenlijk is zo'n pressure test een slecht systeem om zoiets te beslissen!
Just wanted to throw that out there!

Dus wat moesten ze deze keer maken


Het noemt Verjus in egg en bestaat uit 99 stappen!!!!

"I got 99 problems and Heston is one"

Elena had in het begin wat problemen maar deze waren snel op te lossen! Matt on the other hand had problemen met zijn panna cotta waardoor hij opnieuw moest beginnen met nog maar 40 minuten to go terwijl de panna cotta 40 minuten in de ijskast moet staan! Hierdoor heeft hij serieus veel tijd verloren!

Elena is wel een sweetheart ze helpt Matty met de spraygun voor de eischaal te kleurenMoest Elena nu winnen door deze opdracht zou ik het haar gunnen gewoon omdat ze zo'n goed persoon is EN laten we niet vergeten dat ze ook een super getalenteerde kok is! Matt had een probleem met die panna cotta en moest dit eerder gespot zijn had hij de fout niet gemaakt die hij later maakte.

Door die fout stort hij na de cook in en mag zijn vrouw hem komen troosten!


Dit is toch wel heel emotioneel voor masterchef! Ik ben er zeker van dat iedereen die naar dit moment kijkt even heart broken was als mij. En iedereen weet nu ook al dat Elena gaat winnen want het is net hetzelfde als met Billie in 2015 :-(

Matt mag deze keer als eerste komen, waarschijnlijk omdat zijn ei het niet langer kon houden.

Matt: 

Het is echt sad want behalve dat het ei openviel was alle rest perfect! Bad luck :-(

Score
Gary: 7/10
Matt: 7/10
George: 7/10
Heston: 7/10

Elena: 

Ik blijf erbij moest dat van Matt niet zijn opengevallen had hij gewonnen! Want Elena haar eischel is te dik en Matt zijn curd was beter maarja een opgevallen ei is een loss dus wint Elena

Score
Gary: 8/10
Matt: 8/10
George: 8/10
Heston: 9/10


Dusja net zoals vorig jaar komt het door de pressure test! En hierdoor is Elena de masterchef van 2016


maar toch geven ze elkaar nog een hug want ze zijn buddies! En let's face it Elena is super hard aan het crushen op Matt en dat merk je aan haar speech! Ik denk wel dat de top 3 vriendjes gaat blijven (met nog een paar andere uit de reeks erbij want Brett en Miles zijn echt de papa figuren van deze reeks)


Shiiiit ffkes 250 000 australian dollars winnen!!! Maar Matt krijgt ook een cash prijs voor zijn food truck dream met zijn vrouw te starten!


Met 40 000 dollar kunnen ze al een hele weg gaan en ik denk echt dat ze super veel volk gaan krijgen aan hun foodtruck! Want let's face it Matt had de titel niet echt nodig maar gewoon het geld. En als masterchef winnaar kun je niet zomaar rond rijden met een food truck want dan moet je op allerlei plekken staan voor promotie etc! Dus misschien is de tweede plaats niet zo slecht

Harry krijgt ook een cash prijs van 10 000

Als je het mij vraagt zien we ze alle drie nog terug volgend jaar! Net zoals Reynold nu terug kwam met een pressure test (Billie waar ben jij met je geweldige gerechten?)

En net zoals vorig jaar wil ik toch nog altijd graag eens meedoen! Gewoon om Gary, Matt en George eens int echt te zien zou al geweldig zijn want wat Masterchef Australia zo goed maakt zijn toch zij als judges!

Peace out bitches and remember good food is made with lots and lots of love 


You Might Also Like

0 reacties

Follow Us

Follow